Een Curly Girl routine met producten onder de € 10,-

Curly Girl routine goedkoop

Wavy haar en krullen zijn mooi, maar met de hoeveelheid producten die je nodig hebt kunnen de kosten soms flink oplopen. Heb je niet zo’n groot budget? Met deze producten onder de € 10,- zit je haar goed, zonder dat je een nier hoeft af te staan.

Pre-shampoo olie

Een volledige routine begint met een olie voor het wassen. Zo’n pre-shampoo olie verzorgt je haar en voorkomt uitdroging door de reinigende ingrediënten. We kiezen voor kokosolie, omdat dit één van de weinige soorten olie is die in je haar kan doordringen. En natuurlijk omdat pure kokosolie voordelig te verkrijgen is.

Kies bijvoorbeeld voor deze olie van Holland & Barrett:

Reageert je haar slecht op kokosolie? Ga dan voor een alternatief, zoals jojoba-olie. Deze olie van Holland & Barrett is iets duurder dan 10 euro, maar is bijna altijd in de aanbieding.

Shampoo

Bij shampoo is de keuze reuze als het gaat om budget-opties. De volgende shampoos zijn bij verschillende winkels verkrijgbaar én zijn regelmatig in de aanbieding, zodat je nog voordeliger uit bent.

Loop ook gewoon bij je lokale drogist door het gangpad. Steeds meer winkels hebben een speciaal assortiment voor krullen. Hier vind je ongetwijfeld een shampoo die niet alleen fijn is, maar ook voordelig.

Conditioner

Ook voor conditioner is er genoeg keuze in voordelige producten. De bijbehorende conditioners van bovenstaande shampoos zijn grotendeels verkrijgbaar voor minder dan 10 euro. Maar: om je wat meer opties te geven, kun je ook kiezen voor één van deze goede én goedkope conditioners:

Wederom: ook qua conditioner hebben de lokale drogisterijen vaak genoeg aanbod voor een lage prijs.

Leave-in

Hier wordt het iets lastiger. Want waar shampoo en conditioner overal goed te vinden zijn, is leave-in nog een minder bekend product. Maar: ook als je een klein budget hebt, kun je hier goede opties in vinden.

Eén tip is om te kiezen voor een multi-functioneel product. Zo is het Garnier Banana Hair Food masker ook te gebruiken als leave-in. Hetzelfde geldt voor het L’Oréal Power Masker. Dit is niet standaard onder de 10 euro, maar wel vaak in de aanbieding.

Andere budgetopties voor leave-in zijn:

Let ook goed op aanbiedingen. Met 1 + 1 gratis-acties kom je ook een heel eind. Zo heeft het Kruidvat regelmatig de producten van Umberto Giannini in de aanbieding. Deze zijn geliefd onder veel krullenbollen en - in de aanbieding - relatief goedkoop.

Gel

Dan over naar styling, waar de keuze in het budgetassortiment gelukkig weer iets ruimer is. Natuurlijk kun je terecht bij de speciale merken voor krullen en waves, maar voor nu houden we het op gels die standaard goed verkrijgbaar zijn. Met bovenaan mijn persoonlijke favoriet (al is deze helaas steeds moeilijker te verkrijgen…) :

Vaak hebben bekende merken genoeg opties die geschikt zijn voor Curly Girls. Geen verstand van ingrediëntenlijsten? Check voorop de verpakking op termen zoals ‘vrij van siliconen, parabenen en sulfaten’ of ‘100% natuurlijke ingrediënten’. Over het algemeen zit je dan goed.

Mousse

Ook mousse is vrij goed verkrijgbaar. Verschillende grote merken hebben voordelige mousses die geschikt zijn voor krullen. Hieronder een greep uit de lijst:

Al deze mousses zijn verkrijgbaar bij de drogist én zijn regelmatig in de aanbieding, dus voor de prijs hoef je ze niet te laten staan.

Olie

Voor het wassen heb je wellicht al een olie gebruikt, maar ook daarna zijn vooral dikkere haartypen gebaat bij een olie. Je kunt voor beide doelen dezelfde olie gebruiken. Maar: kokosolie kan ook snel zwaar worden én heeft een typische geur. Als je daar niet van houdt, wil je wellicht liever wat anders gebruiken om de crunch eruit te scrunchen. Zoals één van deze olieën:

Drogen

Met deze producten kun je zelf een voordelige Curly Girl-routine samenstellen. Maar je wil je natuurlijk ook weer droog krijgen. Hoe doe je dat voor een lage prijs? Op deze manier:

Ploppen

In plaats van met je gewone handdoek, maar je je haar droog met een oud katoenen T-shirt dat je hebt liggen. De kans is groot dat hier vlekken in komen, dus gebruik niet je favoriete exemplaar.

Liever een specifieke handdoek gebruiken om je haar te drogen. Bij de Action vind je voor € 1,29 deze haarhanddoek. Niet geschikt voor heel lang haar, maar voor haar tot over de schouders is het meer dan genoeg.

Diffusen

Tja, een diffuser voor minder dan 10 euro ga je niet vinden. Je kunt natuurlijk je haar aan de lucht laten drogen - dat is gratis. Toch liever föhnen? Check dan eens of je huidige föhn een diffuser opzetstuk heeft. Vaak leveren bedrijven deze namelijk standaard mee.

Is dat niet het geval, dan kun je ook een kijkje nemen in de keuken. Heb je daar een grote zeef, dan kun je deze gebruiken om je haar in te leggen. Vervolgens zet je de föhn erop, en droog je je haar zonder dat het in de rondte blaast.

Kun je je haar met slag goedkoop verzorgen?

Het antwoord is: ja. Als je goed kijkt naar wat je haar nodig heeft, de juiste stylingtechnieken gebruikt én producten kiest die bij je haar passen, hoeft wavy haar helemaal niet duur te zijn. Het is verleidelijk om allerlei dure haarproducten te kopen - en die hebben ook zeker veel voordelen - maar je hoéft ze niet aan te schaffen om mooie krullen te hebben.

Wil je meer tips ontvangen over de verzorging van je (wavy) haar? Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief.

 
Vorige
Vorige

Grijs haar voorkomen of uitstellen: kan het?

Volgende
Volgende

Review: Redken Acidic Bonding Concentrate