7 manieren om stylingproducten aan te brengen

krultechnieken glazing praying hands scrunchen
 

Het aanbrengen van stylingproducten op je waves kan op allerlei manieren. Welke manier voor jou werkt, is een kwestie van uitproberen. In dit blog lees je wat de meest voorkomende technieken zijn.

#1 Raking

De eerste stylingmethode is raking. Raking lijkt het meest op het doorkammen van je haar met je vingers. Je brengt stylingproduct - bijvoorbeeld gel - aan op je handen, en gaat vervolgens met je vingers door je natte haar om het te verdelen.

Het voordeel van raking is dat je je product goed over je hele haar verdeelt. Het nadeel is dat je je curl clumps opbreekt. Niet alle wavies zijn daarom fan van raking.

Essentieel als je deze methode wel gebruikt, is om ervoor te zorgen dat je haar nat genoeg is. Alleen dan is het goed doorkambar met je vingers. Ook voorkom je met genoeg water dat je eindigt met een stringy puinhoop.

#2 Praying hands

Praying hands is precies wat je je voorstelt: je doet gel op je handen, neemt een sectie van je haar tussen je handen, drukt ze tegen elkaar en glijdt naar beneden. Dit herhaal je over je hele haar, net zolang tot je je stylingproduct overal hebt aangebracht.

Het voordeel van praying hands is dat je je curl clumps bij elkaar brengt. Het nadeel? Je trekt je waves recht, waardoor ze misschien minder goed tot hun recht komen.

Om dit op te lossen, kun je je waves na praying hands nog scrunchen. Daarover verderop meer.

#3 Glazing

Eerst over naar glazing. Bij glazing doe je - net als bij praying hands - product op je handen en breng je ze naar je haar. In plaats van je handen tegen elkaar aan drukken, ga je nu voorzichtig met je handen langs je haar. Je raakt je haar wel aan, maar doet dit heel voorzichtig.

Het voordeel van glazing is dat je haar in zijn natuurlijke staat blijft omdat je geen druk uitoefent. De kans is dus groot dat je waves mooi intact blijven. Het nadeel is dat het product minder goed in je haar terechtkomt.

Om daarmee te helpen, pas je de volgende techniek toe…

#4 Scrunchen

Scrunchen is de meestgebruikte stylingtechniek onder wavies. Zo werkt het: je brengt je handen (met product) onder je haar, tilt ze langzaam op richting de wortels zodat de krullen zich vormen en knijpt je handen dicht. Dit herhaal je over je hele haar.

Het voordeel van scrunchen is dat je waves zich extra mooi vormen en meer gaan krullen. Het nadeel is dat deze methode je stylingproduct niet goed door je hele haar verspreid.

De beste tactiek is daarom om scrunchen te combineren met één van methodes hierboven. Verdeel het product bijvoorbeeld over je haar door te ‘glazen’ en scrunch het daarna om de krul te stimuleren.

#5 Roping

Een minder bekende stylingtechniek voor krullen is roping. Hierbij verdeel je je natte haar in twee delen, doe je product in je handen en knijp je ze dicht om je plukken. Alsof je aan een touw - je rope - omhoog klimt.

Het voordeel van roping is dat je snel te werk kunt gaan. Je hebt immers maar twee plukken waar je je mee bezig hoeft te houden. Het nadeel is dat je product niet overal terecht komt, zeker als je veel haar hebt.

Roping kun je daarom beter doen bij bijvoorbeeld het aanbrengen van je conditioner. Ga daarna verder met scrunchen - ook wel squish to condish genoemd - om je product beter te verdelen

#6 Scrunch & pulse

Een variant op scrunchen, is de scrunch en pulse. Hierbij breng je - net als bij scrunchen - je haar omhoog in je handen zodat de krullen zich vormen. Maar in plaats van 1x knijpen en loslaten, knijp je een paar keer voorzichtig voordat je je haar weer loslaat.

Het voordeel van scrunch & pulse is dat je je product beter in je haar verdeelt. Ook krijgen je waves meer kans om zich te vormen tot een krul. Het nadeel: het duurt iets langer, maar vaak is het de extra moeite wel waard.

#7 Brush styling

Ook de haarborstel is een veelgebruikte tool om waves en krullen te stylen. Verdeel bijvoorbeeld je conditioner met een tangle teezer of wet brush, en style je waves met de Denman brush.

Het voordeel van brush styling is dat je - als je het eenmaal onder de knie hebt - consistente resultaten krijgt. Het nadeel is dat het meer werkt kost én het langer duurt voordat je je haar volledig gestyled hebt dan met bijvoorbeeld glazen en scrunchen.

Omdat stylen met een borstel een kunst op zich is, laten we dit over voor een later blog.

Wat is jouw favoriete manier om je haar te stylen? Ken je nog andere technieken?

 
Vorige
Vorige

Wat is smasters? Het krulwoordenboek

Volgende
Volgende

Hoe red je een mislukte wasdag?