Review: Redken Acidic Bonding Concentrate

Redken Acidic Bonding Concentrate

Met de opkomst van Bond Builders lijkt beschadigd haar tot het verleden te behoren. Maar: werken ze ook echt? Daar komen we alleen achter door ze te testen. Deze keer:

Getest op:

  • Dik, coarse haar tot halverwege de rug (en na knippen tot net boven de schouders)

  • Geen schade door haarverf of hitte

  • Punten wel beschadigd door UV-straling en uitdroging (voor knippen)

Wat doet de Redken Bond Builder?

Het Acidic Bonding Concentrate van Redken belooft het haar ‘intensief te behandelen’. Het versterkt en voedt beschadigd haar, met name haar dat geverfd is.

Hoewel dat laatste bij mijn haar niet het geval is, hadden mijn lange lokken wel veel last van uitdroging en klitten. De voeding konden ze dus goed gebruiken, en de herstellende eigenschappen ook.

Hoe te gebruiken?

Redken geeft aan dat je het bonding concentrate kunt gebruiken voor het wassen. Maak je haar vochtig en breng de behandeling aan over je hele haar. Laat het 5 tot 10 minuten zitten, en was daarna je haar zoals je gewend bent.

Volgens Redken maakt het niet uit of je haar nog stylingproducten bevat. Het treatment zou hier gewoon ‘doorheen’ moeten gaan. Maar: omdat je haar toch vochtig moet zijn als je het aanbrengt, besluit ik om het alvast één keer te wassen met een sterke shampoo. Zo is de ergste build-up (van leave-in, gel, en een week lang elke dag olie) verwijderd voor ik begin met het herstellen van mijn haar.

Ingrediënten

Hieronder de ingrediënten van de Redken Acidid Bonding Concentrate volgens de website van Redken:

Aqua / Water / Eau, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Behentrimonium Chloride, Stearyl Alcohol, Citric Acid, Cetyl Esters, Sodium Citrate, Isopropyl Alcohol, Parfum / Fragrance, Phenoxyethanol, Polyquaternium-10, Polysorbate 20, Hydroxypropyl Guar, Limonene, Linalool

De isopropyl alcohol is officieel niet goedgekeurd voor de Curly Girl Methode, omdat dit een uitdrogende alcohol is. Ik maak me hier geen zorgen over.

Mijn ervaring met de Redken Acidic Bonding Concentrate

Ik kocht deze bond builder oorspronkelijk om de klitten in mijn lange haar te verminderen. Omdat ik vlak daarna besloot om het te doneren, heb ik het vooral getest op mijn kortere waves. Inmiddels heb ik het zo’n 5 maanden in getest, waarbij het gemiddeld 1x per maand aanbreng.

Gebruik

De bond builder is heel prettig in gebruik. De eerste keer heb ik het precies aangebracht zoals op de verpakking stond: voor het wassen. Daarbij heb ik mijn haar vochtig gemaakt met een sprayfles en vervolgens in secties de bond builder aangebracht.

Meteen resultaat zag ik niet. Daarom besloot ik bij de volgende keren mijn haar één keer te wassen, om eerst de build-up te verwijderen. Daarna is het een kwestie van 10 minuten wachten (ik doe een badmuts op om druppelen te voorkomen) en je wasroutine te vervolgen.

Het treatment is makkelijk aan te brengen, ruikt lekker en verspreid goed door je haar.

Eerste indruk

Zoals gezegd zag ik niet meteen resultaat na het eerste gebruik. Mijn haar wassen voor het aanbrengen, was voor mij echter een goede zet. Waar ik na de shampoo klitten in mijn haar had, verdwenen die vrijwel meteen na het aanbrengen van deze bond builder.

Het verbaasde me vooral hoe zacht mijn haar werd terwijl de bond builder erin zat. Waar ik - zeker met mijn lange haar - voor mijn gevoel soms een halve fles conditioner nodig had om de klitten eruit te werken, ging dit met de bond builder vrij makkelijk. Zonder mijn haar te hoeven verdrinken in product.

Resultaat

Aangezien ik na een paar keer besloot om mijn haar kort te knippen, kan ik niet zeggen of consistent gebruik van de Redken Bond Builder mijn probleem met de klitten opgelost zou hebben. Daarvoor heb ik het niet lang genoeg getest.

Maar: herstellen doet het zeker. Zoals gezegd gebruik ik dit product nu gemiddeld 1x per maand, met het doel om mijn haar gezond weer lang te laten groeien. Elke keer als ik het gebruikt heb, zitten mijn waves op hun mooist.

En dat niet alleen, ze blijven ook meerdere dagen mooi zitten. Waar ik normaal zie dat het na 2 à 3 dagen begint uit te drogen en te pluizen, zit het na het gebruik van de bond builder zeker 4 dagen goed. Terwijl ik precies hetzelfde doe met mijn haar.

Ook niet onbelangrijk: ik heb niet veel nodig om goede resultaten te krijgen. Na 6x gebruiken zit de fles nog voor ongeveer twee derde vol. Ik gok dat ik er zo’n 20 keer mee kan doen.

Conclusie: is het Redken Acidic Bonding Concentrate een aanrader?

Ja, wat mij betreft wel. Het is aan de prijs (tussen de 20 en 25 euro per fles), maar het doet wat het moet doen. Waar ik met Olaplex 3 persoonlijk slechte ervaringen had - mijn haar werd er nóg droger van - doet Redken voor mij wat het moet doen.

Dat maakt me nieuwsgierig naar de andere producten in de lijn. Ik koos nu bewust voor alleen de treatment, omdat deze de hoogste concentratie van het herstellende complex heeft. Maar wie weet hoe goed mijn haar zit als ik alle producten gebruik? Ik ben benieuwd of het verschil dan nog beter zichtbaar is.

Zelf uitproberen? Als je de bond builder koopt via deze link, ontvang ik een kleine vergoeding. Jij betaalt niets extra’s.

 


Vorige
Vorige

Een Curly Girl routine met producten onder de € 10,-

Volgende
Volgende

Deze fouten maak je bij het stylen van je waves