4 manieren om je waves te refreshen

wavy haar refreshen

De dag dat je je haar hebt gewassen, zit het perfect. Maar na het trotseren van Nederlands weer, uitgeput op de bank ploffen en ronddraaien op je kussen, is er van je gestylede waves weinig meer over… Opnieuw wassen dan maar? Niet nodig, want op deze 5 manieren krijg je je mooie lokken weer terug in vorm.

Droge refresh (2 minuten)

Bij dit type refresh heb je geen water nodig. Dat maakt ‘m snel en simpel. Wat heb je wel nodig? Dat hangt grotendeels af van je haar.

Ziet je haar er droog en pluizig uit? Doe dan een paar druppels olie in je handen, wrijf ze warm en ga daarna zachtjes met je handen over je haar. Begin bij de punten, en werk daarna naar boven. Vermijd je wortels, je wilt voorkomen dat je haar er vet uit gaat zien terwijl het dat niet is.

Tip: ziet jouw haar er vettig uit direct na het aanbrengen van olie? Doe deze refresh dan net voor je naar bed gaat. Dit geeft de olie de kans om ‘s nachts in te trekken. De volgende ochtend sta je op met zacht en glanzend haar.

Is je haar niet per se droog, maar wel uit vorm? Refresh dan met een foam, mousse of lichte gel. Doe ook deze op je handen en ga zachtjes over je haar. Eventueel doe je dit krul voor krul, zodat je alleen de ‘probleemgebieden’ hoeft te refreshen.

Een droge refresh is ideaal als:

  • Je weinig tijd hebt om je haar te refreshen

  • Je haar er nog prima uitziet, maar een klein beetje hulp kan gebruiken

  • Je haar snel pluist als je het natmaakt.

Favoriete olie: Curlsmith Bonding Oil

Favoriete foam: Giovanni Hair Styling Foam

Stoom refresh (5 minuten)

Bij dit type refresh gebruik je een stomer. In principe niet zo één die je gebruikt om de kreukels uit je kleding te halen, maar een speciale stomer voor je gezicht of haar. Heb je die niet, dan kun je ook gewoon de stroom van je warme douche gebruiken.

Een stoom refresh is heel simpel. Je houdt de stomer bij je haar en scruncht om het weer in vorm te brengen. Door de stoom heractiveer je de stylingproducten die al in je haar zitten. Je hoeft daardoor niet opnieuw product toe te voegen.

Het voordeel van een stoom refresh is dat je hem supersnel kunt doen én dat je geen extra producten hoeft toe te voegen. Het nadeel? Voor sommige haartypes veroorzaakt de stoom alleen maar meer pluis.

Een stoom refresh is ideaal als:

  • Je weinig tijd hebt om je haar opnieuw te doen

  • Je haar snel build-up krijgt van producten

Vochtige refresh (10 minuten)

Bij de vochtige refresh - a.k.a. damp refresh - maak je je haar nat met water uit een sprayfles. Niet helemaal, maar net genoeg om je krullen terug in model te brengen.

Een damp refresh is iets ingewikkelder dan de vorige twee manieren om te refreshen, maar is alsnog prima te doen voor je ‘s ochtends de deur uitgaat. Zoals gezegd begin je maak je om te beginnen je haar een beetje nat. Gebruik hiervoor warm water; dit helpt om de haarschubben open te zetten.

Daarna pak je ofwel de gel die je op je wasdag hebt gebruikt, ofwel een foam of mousse. Wat voor jou werkt, is afhankelijk van je haartype. Doe je styler in je handen en verdeel het over je haar. Even scrunchen of je waves weer in model te brengen, en je damp refresh is een feit.

Eventueel kun je ervoor kiezen om je haar te diffusen, als je snel de deur uit moet. Anders laat je het gewoon aan de lucht drogen. Dit duurt niet lang, omdat je je haar niet helemaal nat hebt gemaakt.

Een vochtige refresh is ideaal als:

  • Je krullen iets meer hulp nodig hebben om in model te komen

  • Een droge of stoom refresh niet voor jou werkt

Tip: met een Mist Spray Bottle is deze refresh het makkelijkst

Natte refresh (15 - 30 minuten)

De laatste manier om je haar te refreshen is door het volledig nat te maken. Dit kan onder de douche of met een sprayfles. Daarbij gaat het natuurlijk vooral om de lengtes van je haar - bij de wortels mag het droog blijven.

Bij een full wet refresh maak je je haar dus volledig nat, liefst met warm water. Daarna style je het zoals je gewend bent op een wasdag. Oftewel: inclusief leave-in of crème en gel of mousse. Diffuse je haar droog en bewonder de resultaten.

Het voordeel van een full wet refresh is dat je krullen er weer net zo uitzien als op de dag dat je ze gewassen hebt. Dit is met de andere refreshes eigenlijk niet mogelijk. Het nadeel laat zich raden… Het duurt lang. Inclusief diffusen ben je zo een half uur verder.

Een full wet refresh is ideaal als:

  • De andere typen refreshes niet voor je werken

  • Je je haar nog niet hoeft te wassen, maar wel mooie krullen wilt

  • Je veel last hebt van klitten, omdat je je haar kunt borstelen als het nat is

Je wavy haar refreshen

Als je begint met de wavy girl methode, merk je dat je haar waarschijnlijk snel uitzakt en gaat pluizen. Je hebt waarschijnlijk dus regelmatig een refresh nodig. Wees gerust: naarmate de gezondheid van je haar verbetert, blijven je waves steeds langer mooi.

Ook refreshen is een kwestie van uitproberen. Waar de een zweert bij een damp refresh, krijgt het haar van de ander al een pluisaanval bij de gedachte aan water. Probeer uit wat voor jou werkt en vind zo de ideale methode.

Nog een laatste tip: haar houdt er niet van om elke dag nat te worden. Probeer dus om zo min mogelijk water te gebruiken bij je refresh. Zit je haar echt nergens naar? Vlecht het in, steek het op of draag het in de welbekende knot, en vestig je hoop op je volgende wasdag.

Wil je meer weten over haarverzorging? Stuur een bericht met je vraag, dan gaan we kijken of we ‘m kunnen beantwoorden in een volgend blog.

 
Vorige
Vorige

Wat is de bowl method? Krultechnieken uitgelegd

Volgende
Volgende

Wat is de porositeit van je haar?